24
Ιαν

Το νέο πρόσωπο του ευρωπαίου αγρότη φώτισε ο Αγρότης της Χρονιάς 2018

Όλοι ήταν εκεί. Αγρότες, κτηνοτρόφοι, άνθρωποι της αγοράς, επιστήμονες, συνεταιριστές και πολλοί φίλοι της Agrenda, έδωσαν το παρών το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στην 9η εκδήλωση για τη βράβευση του Αγρότη της Χρονιάς 2018. Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα ο θεσμός του Αγρότη της Χρονιάς φέτος επεφύλαξε μια έκπληξη, εισάγοντας την τιμητική διάκριση, την οποία έλαβε ο Χρήστος Τζιάλας, ένας από τους τελευταίους μετακινούμενους κτηνοτρόφους, ο οποίος από το 1940 ανεβοκατεβαίνει τα βουνά με το κοπάδι του και την οικογένειά του.

Το βραβείο του κτηνοτρόφου της Χρονιάς έλαβε ο Νίκος Ζιώζιας, ο οποίος συνεχάρη την Agrenda, τον εκδότη της Γιάννη Πανάγο και την επιτροπή, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι κτηνοτρόφοι πρέπει να παράγουν και να συνεταιρίζονται.

Το βραβείο της συλλογικής προσπάθειας απενεμήθη στον Μανώλη Κλαδάκη του συνεταιρισμού Άνω Βιάννου, ο οποίος μπήκε στην παραγωγή ελαιολάδου μετά τη συνταξιοδότησή του από επάγγελμα του γιατρού και έχοντας διαγράψει 8χρονη πορεία ως δήμαρχος.

Μάλιστα ανακοίνωσε ότι θέλει να βάλει μπροστά την προσπάθεια δημιουργίας μιας ΑΕΣ με νέους παραγωγούς.

Το βραβείο του Αγρότη της Χρονιάς έλαβε ο Παναγιώτης Ρίζος Μακρής, το οποίο μοιράστηκε με τα δύο του αδέρφια. Σε έντονα φορτισμένο ύφος ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης, ενώ στο σύντομο χαιρετισμό του είπε «Θέλουμε να γίνουμε παράδειγμα μίμησης μιας οικογενειακής επιχείρησης που έχει βασικό στοιχείο τη συνεργατικότητα».

Δείτε εδώ τη δεύτερη ενότητα και τα βραβεία

Δείτε εδώ το πρώτο μέρος της εκδήλωσης


Τέλος, την εκδήλωση έκλεισε ο εκδότης της εφημερίδας Γιάννης Πανάγος, που κάλεσε κυρίως τους παραγωγούς να κάνουν πράξη τα όνειρά τους και να συνεχίσουν να ενημερώνονται. «Εμείς, η ομάδα  της Agrenda δίνουμε την υπόσχεση να γράφουμε από την καρδιά μας και να κρατάμε ψηλά τη σημαία ου Αγρότη της Χρονιάς».

Leave a Reply