4
Feb

Ο Αγρότης της Χρονιάς δείχνει στους συντελεστές της αγροτικής οικονομίας πού μπορούν να φτάσουν

Σε μια προσπάθεια να ανεβεί το ηθικό των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής, ο θεσμός του Αγρότη της Χρονιάς και η εφημερίδα Agrenda βρέθηκαν το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στα Γιάννενα για να τιμήσουν τους νικητές του 2020 αλλά και να συνδιαμορφώσουν την ατζέντα που θα απασχολήσει την πρωτογενή παραγωγή από εδώ και στο εξής.

Ο Αγρότης της Χρονιάς Χρήστος Ζαγάρης, καλλιεργητής από το Μαραθώνα που ξεκίνησε µε λίγα στρέµµατα και σήµερα έχει φτάσει τα 1.000 παρέλαβε το βραβείο από τον διευθυντή και εκδότη της Agrenda Γιάννη Πανάγο.

Ο Ηρακλής Μπαλαντάνης που γεννήθηκε και ζει στο Περτσάλι, στη Ζίτσα Ιωαννίνων, βραβεύτηκε με την διάκριση του Κτηνοτρόφου της Χρονιάς, από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα. Ο Νίκος Κυριακίδης, εμπορικός διευθυντής της Yara Hellas, παρέδωσε το βραβείο για την Συλλογική Προσπάθεια της Χρονιάς, στον εκπρόσωπο του συνεταιρισμού “Ορεάλιος Γη” από την Κεφαλονιά.

Ο Γενικός Διευθυντής του Συνεταιρισμού ΠΙΝΔΟΣ, πρωτεργάτης στο success story του πιο σημαντικού ίσως συνεταιρισμού στην Ελλάδα, παρέλαβε το βραβείο της Τιμητικής Διάκρισης, από τον πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης του Αγρότη της Χρονιάς, καθηγητή και πρώην υπουργό Γεωργίας, Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Leave a Reply