20
Ιαν

Έμπνευση για να γινόμαστε καλύτεροι οι βραβευθέντες στον Αγρότη της Χρονιάς

«Πρώτος των πρώτων» «Αγρότης της Χρονιάς 2019», ο δραστήριος νεαρός παραγωγός κηπευτικών από την Αμαλιάδα Ηλείας Παναγιώτης Πασσάς ο οποίος µαζί µε αδέλφια του πέτυχαν την πλήρη καθετοποίηση της εκµετάλλευσής τους. Στη δεύτερη κατηγορία, αυτής της «Καλύτερης Κτηνοτροφικής Εκµετάλλευσης», διακρίθηκε ένας 35χρονος µε υψηλές περγαµηνές, αγελαδοτρόφος Σοφοκλής Φιλιππίδης, από το χωριό Γάζωρος στις Σέρρες  ενώ...
Διαβάστε Περισσότερα
20
Ιαν

Μονόδρομος για το ελαιόλαδο η τυποποίηση

Το μόνο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που μπορεί να έχει ο Έλληνας παραγωγός, είναι η ποιότητα ανέφερε ο Άρης Κεφαλογιάννης από τη Gaea, αναλύοντας τις προκλήσεις από τις οποίες προσδιορίζεται η παρουσία του ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές. Με το Silicon Valley να μπαίνει δυναμικά στη βιομηχανία τροφίμων, τους Αμερικανούς καταναλωτές να απομακρύνονται ολοένα και με ταχύτερους ρυθμούς από την...
Διαβάστε Περισσότερα
20
Ιαν

Χωρίς διοικητική επανάσταση, δεν βγαίνουν οι υποχρεώσεις της ΚΑΠ στη χώρα μας

Ο θεσμός του Αγρότη της Χρονιάς που έχει εισάγει η Agrenda εδώ και 10 χρόνια, αναγνωρίζεται πλέον και από τους πολιτειακούς φορείς ως σηματωρός για την πολιτική στον αγροτικό τομέα. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του γενικού γραμματέα Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπο Κασίμη και κεντρικού ομιλητή στα βραβεία Αγρότης της Χρονιάς 2019, που πραγματοποιήθηκε στη Μονεμβασιά το...
Διαβάστε Περισσότερα
9
Οκτ

Nέα μονάδα ενσάκισης της Yara Ελλάς στον Βόλο

Κομβικής σημασίας επένδυση για την περαιτέρω ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά, αποτελεί το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο ενσακιστήριο της Yara Ελλάς, δυναμικότητας 2.400 σακιών την ώρα στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, το οποίο μάλιστα κατασκευάστηκε με ίδια κεφάλαια, γεγονός που δείχνει τη πίστη της εταιρείας στη δυναμική της ελληνικής γεωργίας. Οικοδεσπότης της παρουσίασης – ξενάγησης του...
Διαβάστε Περισσότερα
9
Σεπ

Στη Μεσσηνία ξέρουν από ελαιόλαδο

Με μαγιά ιστορίας πέντε γενεών και νέας τεχνολογίας, ελαιόλαδο που δίνει έμφαση στο περιεχόμενο Στη Μεσσηνία ξέρουν από ελαιόλαδο, όµως η οικογένεια Αναγνωστόπουλου ίσως ξέρει κάτι παραπάνω, αφού εδώ και πέντε γενιές, από το 1896, είναι υπεύθυνη για την παραγωγή του ελαιολάδου στο χωριό Μάνεση, στο ελαιοτριβείο της. Σήµερα η εταιρεία Αναγνωστόπουλος διαθέτει δύο πρότυπες...
Διαβάστε Περισσότερα
24
Ιαν

Το νέο πρόσωπο του ευρωπαίου αγρότη φώτισε ο Αγρότης της Χρονιάς 2018

Όλοι ήταν εκεί. Αγρότες, κτηνοτρόφοι, άνθρωποι της αγοράς, επιστήμονες, συνεταιριστές και πολλοί φίλοι της Agrenda, έδωσαν το παρών το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στην 9η εκδήλωση για τη βράβευση του Αγρότη της Χρονιάς 2018. Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα ο θεσμός του Αγρότη της Χρονιάς φέτος επεφύλαξε μια έκπληξη, εισάγοντας την τιμητική διάκριση, την οποία έλαβε ο...
Διαβάστε Περισσότερα
22
Ιαν

Ειδικό Βραβείο 2018

Γεννήθηκε το 1933 από νοµαδική, κτηνοτροφική οικογένεια, µε θερινή βάση το Πρόσβορο Γρεβενών. Κοπατσάρης στην καταγωγή, η µετακίνηση ήταν γραµµένη στο DNA του. Για τους Κοπατσαραίους, νοµάδες της ∆. Μακεδονίας που σταδιακά αναµείχθηκαν µε Βλάχους, βάση θεωρούνταν η περιοχή που βοσκούσαν τα ζώα τους τα καλοκαίρια και προσδιόριζε και την καταγωγή τους. Η έλευση του...
Διαβάστε Περισσότερα
6
Δεκ

Μαθήματα Misko για παραγωγή υψηλής ποιότητας σκληρού

Για τις καλλιεργητικές πρακτικές που μπορούν να οδηγήσουν στην παραγωγή υψηλής ποιότητας σκληρού σίτου και κατ’ επέκταση υψηλής ποιότητας ζυμαρικών συζήτησαν παραγωγοί και γεωπόνοι στο πλαίσιο του Προγράμματος Ελληνικού Σίτου MISKO. Κατά τη διάρκεια των διαδραστικών αυτών ημερίδων, αναδείχθηκε η αξία του μονοποικιλιακού σιταριού που προσφέρεται πλέον στην αγορά και έχει καλλιεργηθεί με τους «κανόνες»...
Διαβάστε Περισσότερα
30
Οκτ

Στους καινοτόμους Νέους της ΕΕ ο Δ. Σχοινοπλοκάκης

 Την 6η θέση στην κατηγορία της καινοτομίας κατέλαβε ο Χανιώτης Δημήτρης Σχοινοπλοκάκης στον διαγωνισμό του «Ευρωπαϊκού Βραβείου Νέων Αγροτών». Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο πλαίσιο του 4ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νέων Αγροτών. Η συγκεκριμένη επιτυχία αποτελεί σημαντική διάκριση για τη χώρα μας σε ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα τους είδους στην Ευρώπη. Το...
Διαβάστε Περισσότερα
16
Οκτ

Σημείο συνάντησης των μπυρόφιλων η Ζυθογνωσία 2017

Η φετινή ζυθογνωσία αποδείχθηκε ο καλύτερος τόπος και τρόπος έκφρασης του πλουραλισμού της μικροζυθοποιίας στη χώρα μας. Περισσότερα ελληνικά μικροζυθοποιεία, νέες ετικέτες και πειραματικές δοκιμές ήταν μερικά μόνο από τα στοιχεία που έκαναν τη φετινή ζυθογνωσία ξεχωριστή. Χορηγός επικοινωνίας της φετινής διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Οκτωβρίου στο Ζάππειο,  ήταν το Beer &...
Διαβάστε Περισσότερα