ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ «ΑΓΡΟΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ» ΓΙΑ 13Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η εφημερίδα των αγορών και της οικονομίας της υπαίθρου Agrenda, διοργανώνει για 13η συνεχή χρονιά τα Βραβεία «Αγρότης της Χρονιάς». Μια ιδέα που εμπνεύστηκε η ομάδα της Agrenda, υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2008 και έχει εξελιχθεί σήμερα στον πλέον αναγνωρισμένο και καταξιωμένο θεσμό του κλάδου.

Πιστά στο ετήσιο ραντεβού των επαγγελματιών του χώρου, τα βραβεία «Αγρότης της Χρονιάς 2023» διοργανώνονται και φέτος από την Agrenda, σε συνεργασία με την καταξιωμένη στη διοργάνωση συνεδρίων και events υψηλού επιπέδου TSOMOKOS, για να επιβραβεύσουν και να αναδείξουν με σαφήνεια και αντικειμενικότητα πρόσωπα και πρωτοβουλίες με νέα αντίληψη για την ανάπτυξη του πρωτογενούς κλάδου και τη βελτίωση των όρων ζωής στην ελληνική περιφέρεια.

Η εκδήλωση απονομής των βραβείων στους νικητές συνδυάζεται με την ημερίδα «Farmer’ s Day» στην οποία καλύπτονται θέματα τόσο γενικού ενδιαφέροντος (καλλιεργητικά, εμπορικά, τεχνολογικά, προγράμματα) όσο και ειδικά που επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες, σημαντικές καλλιέργειες της εκάστοτε περιοχής.
Κάθε χρόνο, στην εκδήλωση δίνουν το «παρών» εκπρόσωποι του αγροτικού, επιχειρηματικού, θεσμικού και ευρύτερου αγροδιατροφικού χώρου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων για τα τρία βραβεία του θεσμού γίνεται αρχικά από την Οργανωτική Επιτροπή την οποία στελεχώνουν μέλη της εξειδικευμένης δημοσιογραφικής ομάδας της Agrenda. Η Οργανωτική Επιτροπή ελέγχει τα κριτήρια συμμετοχής των υποψήφιων και στην συνέχεια αξιολογεί όλες τις υποψηφιότητες, με σκοπό να αναδείξει τις τρεις καλύτερες σε κάθε κατηγορία.

Στη συνέχεια αναλαμβάνει η Επιτροπή Αξιολόγησης των Βραβείων «Αγρότης της Χρονιάς». Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείται από εκπροσώπους σημαντικών φορέων του κλάδου και της επιστημονικής κοινότητας, που παρακολουθούν καθημερινά και από πολύ κοντά τις εξελίξεις στο χώρο της αγροτικής οικονομίας. Μέσα από την πολυετή εμπειρία και την αντικειμενικότητά τους, μπορούν να διακρίνουν τα στοιχεία και τις επιδόσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και να αναδείξουν τους νικητές των Βραβείων «Αγρότης της Χρονιάς».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Δικαίωμα συμμετοχής, υποβολής υποψηφιότητας και διεκδίκησης βραβείου, έχουν όλοι οι αγρότες και οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στη πρωτογενή παραγωγή στην Ελλάδα.

Η διαδικασία είναι απλή και αρχίζει με την υποβολή υποψηφιοτήτων, ανά κατηγορία βραβείων:

• Αγρότης της Χρονιάς
• Κτηνοτροφική Εκμετάλλευση της Χρονιάς και
• Συλλογική Προσπάθεια της Χρονιάς.

Η Οργανωτική Επιτροπή ελέγχει τα κριτήρια συμμετοχής των υποψήφιων και στην συνέχεια αξιολογεί όλες τις υποψηφιότητες, με σκοπό να αναδείξει τις τρεις καλύτερες σε κάθε κατηγορία. Στην τελική φάση η Επιτροπή Αξιολόγησης εξετάζει τους φακέλους των τριών επιλεχθέντων υποψηφίων ανά κατηγορία και κάθε μέλος της επιτροπής βαθμολογεί και παραδίδει την αξιολόγηση του για την ανάδειξη των νικητών.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα διενεργηθεί από τις 01 έως τις 10 Νοεμβρίου 2023.

Οι νικητές θα παρουσιαστούν στην τελετή απονομής των Βραβείων – Farmer’s Day που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 02 Δεκεμβρίου, στην Ξάνθη.