ΜΑΡΚΟΣ ΣΑΠΟΥΤΖΟΓΛΟΥ

ΝΙΚΗΤΗΣ

ΟΝΟΜΑ Μάρκος Σαπουτζόγλου
ΕΤΟΣ 2015
ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Γόνος αγροτικής οικογένειας, πτυχιούχος Τεχνολογίας Γεωπονικής Ιχθυοκομίας Αλιείας και απόφοιτος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ο Μάρκος Σαπουντζόγλου από το 2006 ηγείται μιας επιχείρησης η οποία σήμερα έχει φτάσει τα 800 στρέμματα γης ενώ είναι πλήρως καθετοποιημένη, από την παραγωγή σποριόφυτων μέχρι και την πώληση του τελικού προϊόντος.

Με διάθεση 620 τόνων μπρόκολου το 2013 και 170 τόνων κουνουπιδιού τόσο σε Ελλάδα και Κύπρο σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όσο και σε Ρωσία, Ιράκ και Ολλανδία, σήμερα η αγροτική επιχείρηση απασχολεί 4 άτομα μόνιμο προσωπικό και εως 15 εποχιακούς.
Από το 2008 έχει επενδύσει πάνω από 1.000.000 ευρώ σε επιχειρησιακά σχέδια που αφορούσαν μεταξύ άλλων στον εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων και των εγκαταστάσεων, στην αγορά γης, στη δημιουργία γεωτρήσεων άντλησης νερού.
Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Σαπουντζόγλου, είναι θέμα χρόνου η μεταφορά του μικρού σήμερα συσκευαστηρίου της επιχειρήσής του σε νέες μεγαλύτερες και σύγχρονες εγκαταστάσεις. Ο Μάρκος Σαπουντζόγλου γεννήθηκε το 1975 στη Γερμανία από Έλληνες μετανάστες, οι οποίοι επέστρεψαν το 1977 στη γενέτειρά τους και στη γεωργική δραστηριότητα.