Με νέο πρόσωπο στην εστίαση
Πολλά φαίνεται να αλλάζουν στην ελληνική αγορά µπύρας µε νέους τύπους, νέες ετικέτες και νέα ζυθοποιεία να προσφέρουν στους καταναλωτές πολλές επιλογές, ιδιαίτερα από το χώρο της µικροζυθοποιίας, διαµορφώνοντας µια νέα κουλτούρα.
Ένα ενδιαφέρον ερώτηµα που µπαίνει εδώ είναι πώς αντιδρά σε αυτή τη νέα κατάσταση ο χώρος της εστίασης. Βρίσκεται µπροστά από τις εξελίξεις, τις ακολουθεί ή απλά κάποια στιγµή θα αναγκαστεί να το κάνει προσαρµοζόµενος στις ανάγκες των καταναλωτών;
Αυτό το ερώτηµα θα προσπαθήσουµε να απαντήσουµε και ταυτόχρονα να βάλουµε και εµείς το δικό µας λιθαράκι στην ανάπτυξη της κουλτούρας της µπύρας µε έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ξέραµε µέχρι σήµερα. Γιατί η µπύρα σαφέστατα έχει ένα χαλαρότερο τρόπο προσέγγισης τόσο στην καθηµερινότητά µας όσο και στους χώρους εστίασης, όµως πρέπει να ξεφύγουµε από τη λαθεµένη εικόνα που είχαµε. Προσπαθούµε λοιπόν να ενηµερώσουµε τους επαγγελµατίες ότι έχει έρθει κάτι νέο που αντιµετωπίζει την µπύρα µε βάση τα χαρακτηριστικά της. Έτσι µπορούµε να σερβίρουµε κάθε µπύρα µας σε διαφορετικό ποτήρι, σε διαφορετική θερµοκρασία και να την ταιριάξουµε γευστικά µε διαφορετικά πιάτα που µπορεί να είναι από όστρακα µέχρι και γλυκά.
Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό Beer & Brunch που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.