9
Οκτ

Nέα μονάδα ενσάκισης της Yara Ελλάς στον Βόλο

Κομβικής σημασίας επένδυση για την περαιτέρω ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά, αποτελεί το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο ενσακιστήριο της Yara Ελλάς, δυναμικότητας 2.400 σακιών την ώρα στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, το οποίο μάλιστα κατασκευάστηκε με ίδια κεφάλαια, γεγονός που δείχνει τη πίστη της εταιρείας στη δυναμική της ελληνικής γεωργίας. Οικοδεσπότης της παρουσίασης – ξενάγησης του...
Διαβάστε Περισσότερα
9
Σεπ

Στη Μεσσηνία ξέρουν από ελαιόλαδο

Με μαγιά ιστορίας πέντε γενεών και νέας τεχνολογίας, ελαιόλαδο που δίνει έμφαση στο περιεχόμενο Στη Μεσσηνία ξέρουν από ελαιόλαδο, όµως η οικογένεια Αναγνωστόπουλου ίσως ξέρει κάτι παραπάνω, αφού εδώ και πέντε γενιές, από το 1896, είναι υπεύθυνη για την παραγωγή του ελαιολάδου στο χωριό Μάνεση, στο ελαιοτριβείο της. Σήµερα η εταιρεία Αναγνωστόπουλος διαθέτει δύο πρότυπες...
Διαβάστε Περισσότερα
24
Ιαν

Το νέο πρόσωπο του ευρωπαίου αγρότη φώτισε ο Αγρότης της Χρονιάς 2018

Όλοι ήταν εκεί. Αγρότες, κτηνοτρόφοι, άνθρωποι της αγοράς, επιστήμονες, συνεταιριστές και πολλοί φίλοι της Agrenda, έδωσαν το παρών το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στην 9η εκδήλωση για τη βράβευση του Αγρότη της Χρονιάς 2018. Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα ο θεσμός του Αγρότη της Χρονιάς φέτος επεφύλαξε μια έκπληξη, εισάγοντας την τιμητική διάκριση, την οποία έλαβε ο...
Διαβάστε Περισσότερα
22
Ιαν

Ειδικό Βραβείο 2018

Γεννήθηκε το 1933 από νοµαδική, κτηνοτροφική οικογένεια, µε θερινή βάση το Πρόσβορο Γρεβενών. Κοπατσάρης στην καταγωγή, η µετακίνηση ήταν γραµµένη στο DNA του. Για τους Κοπατσαραίους, νοµάδες της ∆. Μακεδονίας που σταδιακά αναµείχθηκαν µε Βλάχους, βάση θεωρούνταν η περιοχή που βοσκούσαν τα ζώα τους τα καλοκαίρια και προσδιόριζε και την καταγωγή τους. Η έλευση του...
Διαβάστε Περισσότερα
6
Δεκ

Μαθήματα Misko για παραγωγή υψηλής ποιότητας σκληρού

Για τις καλλιεργητικές πρακτικές που μπορούν να οδηγήσουν στην παραγωγή υψηλής ποιότητας σκληρού σίτου και κατ’ επέκταση υψηλής ποιότητας ζυμαρικών συζήτησαν παραγωγοί και γεωπόνοι στο πλαίσιο του Προγράμματος Ελληνικού Σίτου MISKO. Κατά τη διάρκεια των διαδραστικών αυτών ημερίδων, αναδείχθηκε η αξία του μονοποικιλιακού σιταριού που προσφέρεται πλέον στην αγορά και έχει καλλιεργηθεί με τους «κανόνες»...
Διαβάστε Περισσότερα
30
Οκτ

Στους καινοτόμους Νέους της ΕΕ ο Δ. Σχοινοπλοκάκης

 Την 6η θέση στην κατηγορία της καινοτομίας κατέλαβε ο Χανιώτης Δημήτρης Σχοινοπλοκάκης στον διαγωνισμό του «Ευρωπαϊκού Βραβείου Νέων Αγροτών». Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο πλαίσιο του 4ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νέων Αγροτών. Η συγκεκριμένη επιτυχία αποτελεί σημαντική διάκριση για τη χώρα μας σε ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα τους είδους στην Ευρώπη. Το...
Διαβάστε Περισσότερα
16
Οκτ

Σημείο συνάντησης των μπυρόφιλων η Ζυθογνωσία 2017

Η φετινή ζυθογνωσία αποδείχθηκε ο καλύτερος τόπος και τρόπος έκφρασης του πλουραλισμού της μικροζυθοποιίας στη χώρα μας. Περισσότερα ελληνικά μικροζυθοποιεία, νέες ετικέτες και πειραματικές δοκιμές ήταν μερικά μόνο από τα στοιχεία που έκαναν τη φετινή ζυθογνωσία ξεχωριστή. Χορηγός επικοινωνίας της φετινής διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Οκτωβρίου στο Ζάππειο,  ήταν το Beer &...
Διαβάστε Περισσότερα
11
Οκτ

Σε βάση της John Deere στην Ανατολική Μεσόγειο εξελίσσεται η Θεσσαλονίκη

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική γεωργία και στον εγχώριο αντιπρόσωπο αποτέλεσε η επίσκεψη του Samuel R. Allenστη βάση της AgroTech στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος και διευθύνων συμβούλος της John Deere αποτελεί εδώ και χρόνια το «πρώτο βιολί» της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας παγκοσμίως. Ρεπορτάζ: Γιάννης Πανάγος – Γιώργος Κοντονής Αναζητώντας τις ειδήσεις πίσω απ’ αυτή την επίσκεψη...
Διαβάστε Περισσότερα
5
Οκτ

Ο Αγρότης της Χρονιάς 2017 της Agrenda διεκδικεί το «Ευρωπαϊκό βραβείο νέων αγροτών»

Ο βραβευμένος από την Agrenda για το 2017 ως «Αγρότης της Χρονιάς» σε εκδήλωση στο Λουτράκι, Χανιώτης Δημήτρης Σχοινοπλοκάκης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό για το «Ευρωπαϊκό βραβείο νέων αγροτών» τον Οκτώβριο στις Βρυξέλλες. Ο καταγόμενος από τις Λουσακιές Κισάμου αγρότης επιλέχθηκε από την Επιτροπή του Συνεδρίου Νέων Αγροτών να εκπροσωπήσει τη χώρα μας...
Διαβάστε Περισσότερα
28
Ιούν

Με νέο πρόσωπο στην εστίαση

Πολλά φαίνεται να αλλάζουν στην ελληνική αγορά µπύρας µε νέους τύπους, νέες ετικέτες και νέα ζυθοποιεία να προσφέρουν στους καταναλωτές πολλές επιλογές, ιδιαίτερα από το χώρο της µικροζυθοποιίας, διαµορφώνοντας µια νέα κουλτούρα. Ένα ενδιαφέρον ερώτηµα που µπαίνει εδώ είναι πώς αντιδρά σε αυτή τη νέα κατάσταση ο χώρος της εστίασης. Βρίσκεται µπροστά από τις εξελίξεις,...
Διαβάστε Περισσότερα