ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΤΟΛΙΑΣ

Πρόεδρος Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ και Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων

ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΤΟΛΙΑΣ

Πρόεδρος Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ και Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων

Ο Παύλος Σατολιάς γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1971 στην Σκοτάνη Καλαβρύτων. Είναι γιος του Φωκίωνα και της Τασίας Σατολιά. Ολοκλήρωσε τα μαθητικά του χρόνια στο σχολείο της Κλειτορίας με εξαιρετικές επιδόσεις, προτίμησε όμως να αφοσιωθεί στην οικογενειακή κτηνοτροφική μονάδα που διατηρούσε ο πατέρας του στην Σκοτάνη. Από την ηλικία των 19 χρόνων μέχρι και σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με την κτηνοτροφία, διατηρώντας μια σύγχρονη και άρτια εξοπλισμένη κτηνοτροφική μονάδα που αποτελείται από περίπου 350 πρόβατα. Είναι παντρεμένος με την Παρασκευή Θεοδωροπούλου και πατέρας τριών παιδιών του Φώτη, της Αναστασίας και του Νικόλα.

Το 2003 εξελέγει για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων και από το 2007 μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του νυν Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων. Μια πορεία που χάραξε πρώτος ο πατέρας του, Φωκίων Σατολιάς, από το 1982 με ένα αδιαμφισβήτητα αξιόλογο για εκείνες τις εποχές έργο. Ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων ξεπερνά σήμερα τα 25 εκατ. ευρώ τζίρο ετησίως, εμφανίζει θετικές χρήσεις κάθε χρόνο, με πάνω από 2 εκατ. ευρώ κέρδη και έχει δημιουργήσει σύγχρονες υποδομές για την παραγωγή της παραδοσιακής βαρελίσιας Φέτας ΠΟΠ του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων. Η θητεία του στον Συνεταιρισμό Καλαβρύτων συνδέθηκε με σημαντικά έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του εργοστασίου επεξεργασίας γάλακτος, αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και δράσεων που συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάδειξη της βαρελίσιας Φέτας ΠΟΠ του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και την στήριξη της τιμής του αιγοπροβείου γάλακτος για τους παραγωγούς.

Έχει διατελέσει πρόεδρος στην Ένωση Νέων Συνεταιρισμένων Αγροτών (ΕΝΣΑ) στα πλαίσια της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), με συνεταιριστικό ήθος και αρχές. Επιπλέον όλα αυτά τα χρόνια έχει παράλληλη δράση σε φορείς και οργανώσεις με αγροτικό περιεχόμενο, ενδεικτικά είναι μέλος και νυν Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΔΙΠΠΑΦ.

Από την ίδρυση της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ τον Σεπτέμβριο του 2016 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και από τον Μάιο του 2017 εξελέγει Πρόεδρος του Δ.Σ., με έντονο το αίσθημα της ευθύνης για την προάσπιση των αξιών των αγροτών που υπηρετούν καθημερινά και ανιδιοτελώς τον πρωτογενή αγροτικό τομέα.

Έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την δημιουργία της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης της Ελληνικής Φέτας ΠΟΠ και από τις θέσεις που κατέχει σήμερα καθημερινά θέτει προς κάθε κατεύθυνση αλλά και στην Κυβέρνηση προτάσεις για την επίτευξη των στόχων του, που αφορούν την στήριξη του πρωτογενή τομέα της χώρας μας και της παραγωγής αυθεντικών παραδοσιακών προϊόντων.

Το προσώπικό του στοίχημα είναι η συνέχιση της καλής και θετικής πορείας του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων που διοικεί από την θέση του Προέδρου του Δ.Σ., της περαιτέρω ανάπτυξης του με την παραγωγή νέων προϊόντων πέραν της καθιερωμένης βαρελίσιας Φέτας ΠΟΠ του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και την μετάδοση με κάθε τρόπο του νέου πετυχημένου μοντέλου λειτουργίας του συνεταιριστικού κινήματος στην χώρα μας.