ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ
Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος Ελλάδος
Ι. ΣΠΟΥΔΕΣ
- Πτυχιούχος, Διδάκτωρ, Υφηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ)
- Μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ
- Μεταδιδακτορικές σπουδές, Πανεπιστήμιο Reading – Υποτροφία OECD
- Επιμορφωτικό πρόγραμμα, Δανία. Υποτροφία FAO
ΙΙ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
- Καθηγητής Γαλακτοκομίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας του ΓΠΑ, επί 20 χρόνια
- Εκλεγμένος (6 φορές) άμισθος, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος Ελλάδος
- Εκπρόσωπος Ελλάδας στην International Dairy Federation
- Εκπρόσωπος Ελλάδας στη Μεικτή Επιτροπή Κυβερνητικών Εμπειρογνωμόνων των FAO/WHO (θέματα Γαλακτοκομίας)
- Επιστημονικός υπεύθυνος πολλών ερευνητικών προγραμμάτων
- Οργάνωση Ημερίδων, Σεμιναρίων και Διεθνών Συνεδρίων (τρία Παγκόσμια) για το αιγοπρόβειο γάλα
- Εκδότης του περιοδικού «Επιστήμη και Τεχνολογία Γάλακτος», της Εθνική Επιτροπής Γάλατος
- Συμμετοχή στις συζητήσεις στην Ε.Ε. και στο Δικαστήριο των Ε.Ε. για τη φέτα
ΙΙΙ. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
- Περισσότερες από 120 δημοσιεύσεις (επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά Συνεδρίων)
- Συντάκτης μονογραφιών για 18 παραδοσιακά τυριά, βάση των οποίων διαμορφώθηκε η εθνική νομοθεσία
- Συγγραφέας 5 βιβλίων στην ελληνική για θέματα γαλακτοκομίας
- Ε. Anyfantakis “Greek cheeses, a tradition of centuries”.
- Ε. Anyfantakis, “Traditional Feta cheese”, στο “Feta and related cheeses” R.K. Robinson & A. Y. Tamine
- Ε. Anyfantakis, “Brined cheeses” στο “Feta and other Balkan cheeses”, A. Y. Tamine
- Ε. Anyfantakis, “Goat’s milk products”, στο “Atlas of goat products”, R. Rubino et al.