ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΛΗΣ

Πρόεδρος Βιομηχανίας Γάλακτος Ηπείρου Καράλης ΑΕ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΛΗΣ

Πρόεδρος Βιομηχανίας Γάλακτος Ηπείρου Καράλης ΑΕ

Ο Κωνσταντίνος Καράλης γεννήθηκε στο Βαθύπεδο Ιωαννίνων το 1947 από γονείς Βλάχικης καταγωγής που ασχολούταν με την μετακινούμενη κτηνοτροφία και την υπαίθρια τυροκομία.

Σχολείο πήγε μέχρι το Δημοτικό και αυτό κάθε χρονιά και σε άλλο χωριό λόγω των συνεχών μετακινήσεων της οικογένειας.

Από το 1957 η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Πέτρα Πρεβέζης  όπου και ο Κωνσταντίνος Καράλης γυρνώντας από το στρατιωτικό ξεκίνησε να ασχολείται πιο επαγγελματικά και με περισσότερο ζήλο στην παραδοσιακή τυροκόμιση.

Κατάφερε να παράγει ανωτέρας ποιότητας και γεύσης προϊόντα και να συνεργάζεται με τις περισσότερες Ελληνικές εταιρείες Σούπερ μάρκετ.

Το 1982 αναζητώντας καλύτερες αγορές για τα προϊόντα του ταξίδεψε στην Αμερική και ξεκίνησε την συνεργασία  που έχει μέχρι σήμερα εξάγοντας σκληρά τυριά όπως η κεφαλογραβιέρα το Κεφαλοτύρι και η Γραβιέρα , και τη Φέτα Ηπείρου και τη Φέτα Βαρελίσια.

Τα επόμενα χρόνια ξεκίνησε να εξάγει στην Αυστραλία και τον Καναδά και σήμερα εξάγει σε  33 χώρες.

Το 1984 βραβεύτηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση για την επιτυχημένη δραστηριότητα του στην παραγωγή και την εξαγωγή ποιοτικών τυριών.

Το 1997 δημιούργησε στη Φιλοθέη Άρτας μία υπερσύγχρονη τυροκομική μονάδα-πρότυπο  για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα η οποία συνεχώς επεκτείνεται και αυτοματοποιείται προκειμένου να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών.

Σε όλη την επαγγελματική του σταδιοδρομία έχει καταφέρει να διαφημίσει και να κάνει περιζήτητα τα παραδοσιακά τυριά Ηπείρου σε όλον τον κόσμο που με την υπεροχή τους σε γεύση και ποιότητα βραβεύονται  τόσο σε Ελληνικούς αλλά και διεθνής διαγωνισμούς.

Στις 4 Ιουλίου του 2017 η εταιρεία βραβεύτηκε με το βραβείο διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας και στις 28 Ιουλίου 2017 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας τον βράβευσε για την επιτυχημένη επιχειρηματική του δραστηριότητα και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ήπειρο.