ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ

Δ/ντης ΑΣ Ζαγοράς

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ

Δ/ντης ΑΣ Ζαγοράς

Ο Διονύσιος Α. Βαλασσάς γεννήθηκε το 1957 και μεγάλωσε στην Ζαγορά, από γονείς αγρότες. Σπούδασε στο Χημικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάσθηκε ως Προϊστάμενος Ποιοτικού Ελέγχου στην βιομηχανία τροφίμων ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε. από το 1981 έως το 1984. Η εταιρία ΑΛΛΑΤΙΝΗ τον έστειλε ένα μήνα στην Αγγλία για μετεκπαίδευση.

Από την 01.04.1984 υπηρετεί ως Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου. Εκπροσωπώντας τον Συνεταιρισμό και τους ΄Ελληνες μηλοπαραγωγούς στον Ευρωπαϊκό οργανισμό EUROFRU έκανε παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ολλανδία, Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο, Γερμανία. Επίσης, σε ελληνικά Πανεπιστήμια και σε σεμινάρια για μεταπτυχιακούς φοιτητές. Παρουσίασε τις θέσεις του Συνεταιρισμού στην Βουλή των Ελλήνων ενόψει νομοσχεδίων για τους Συνεταιρισμούς και για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές.

Στην οικογένειά του υπήρξαν ισχυρές συνεταιριστικές ρίζες. Ο παππούς του, Διονύσιος Π. Βαλασσάς ήταν ένας εκ των ιδρυτών του Συνεταιρισμού το 1916, ο εξάδελφός του Διονύσιος Λ. Βαλασσάς Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, ο πατέρας του Απόστολος Δ. Βαλασσάς μέλος του Συνεταιρισμού από το 1966 ως τον θάνατό του το 1971 και ο εκ μητρός παππούς του Κωνσταντίνος Ν. Λιάτσικος μέλος από το 1923 έως τον θάνατό του το 1955 και με υπηρεσία στο Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.