Ο Χρήστος Κατσάνος έχει σπουδάσει την Γεωπονική, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τις Διαπραγματεύσεις. Ασχολείται με όλη την αλυσίδα του αγροτικού επιχειρείν εδώ και 32 χρόνια. Είτε ως Υπεύθυνος παραγωγής, είτε ως επιθεωρητής συστημάτων διαχείρισης Τροφίμων και Περιβάλλοντος, είτε ως Σύμβουλος Ολικής Διαχείρισης Θερμοκηπίου σε όλες τις μεγάλες μονάδες της Ελλάδας, είτε ως Σύμβουλος Αναγεννητικής Αμπελουργίας.
Αρκετά από τα project του έχουν βραβευτεί, όπως το Tomaccini – το πρώτο snack τοματάκι στην Ελληνική αγορά, η Πράσινη Επιχείρηση Υδροπονικής Φράουλας με το όνομα FraoulaBest , το “Keys 2 my Crops” με τη συμμετοχή 8 χωρών της Ευρώπης.
Σήμερα ασχολείται ενεργά με την ESG (Environmental, Society, Governance) Sustainability, το Branding μέσω της CorporateTV της TROPOS Branding και είναι εκδότης του portal hydroponics.gr.