ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ

Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος Ελλάδος

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ

Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος Ελλάδος

 

Ι. ΣΠΟΥΔΕΣ

  • Πτυχιούχος, Διδάκτωρ, Υφηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ)
  • Μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ
  • Μεταδιδακτορικές σπουδές, Πανεπιστήμιο Reading – Υποτροφία OECD
  • Επιμορφωτικό πρόγραμμα, Δανία. Υποτροφία FAO

ΙΙ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 

  • Καθηγητής Γαλακτοκομίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας του ΓΠΑ, επί 20 χρόνια
  • Εκλεγμένος (6 φορές) άμισθος, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος Ελλάδος
  • Εκπρόσωπος Ελλάδας στην International Dairy Federation
  • Εκπρόσωπος Ελλάδας στη Μεικτή Επιτροπή Κυβερνητικών Εμπειρογνωμόνων των FAO/WHO (θέματα Γαλακτοκομίας)
  • Επιστημονικός υπεύθυνος πολλών ερευνητικών προγραμμάτων
  • Οργάνωση Ημερίδων, Σεμιναρίων και Διεθνών Συνεδρίων (τρία Παγκόσμια) για το αιγοπρόβειο γάλα
  • Εκδότης του περιοδικού «Επιστήμη και Τεχνολογία Γάλακτος», της Εθνική Επιτροπής Γάλατος
  • Συμμετοχή στις συζητήσεις στην Ε.Ε. και στο Δικαστήριο των Ε.Ε. για τη φέτα

ΙΙΙ. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

  • Περισσότερες από 120 δημοσιεύσεις (επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά Συνεδρίων)
  • Συντάκτης μονογραφιών για 18 παραδοσιακά τυριά, βάση των οποίων διαμορφώθηκε η εθνική νομοθεσία
  • Συγγραφέας 5 βιβλίων στην ελληνική για θέματα γαλακτοκομίας
  • Ε. Anyfantakis “Greek cheeses, a tradition of centuries”.
  • Ε. Anyfantakis, “Traditional Feta cheese”, στο “Feta and related cheeses” R.K. Robinson & A. Y. Tamine
  • Ε. Anyfantakis, “Brined cheeses” στο “Feta and other Balkan cheeses”, A. Y. Tamine
  • Ε. Anyfantakis, “Goat’s milk products”, στο “Atlas of goat products”, R. Rubino et al.